1623 RECIOTO Della Valpolicella DOCG 2016
Drue: Corvina, Corvinone og Rondinella
Farve: Dyb rubinrød farve
Duft: Den er intens, elegant og rigeligt med let mandel duft og mere duft intense kirsebær og blommer
Smag: På ganen er det legende sød, varm, blød, intens, med en længere og vedvarende smag. De primære smagsnoter stammer fra kirsebær og svesker.
Alkohol procent: 13 %
Serverings temperatur: 14-17o C
Klassisk norditaliensk vintype – og verdens største røde dessertvin!
Dette er den mest traditionelle vin fra Valpolicella-området, og på grund af en fejl under dens vinificering blev Amarone født.
1623 er dedikeret til familiens historie, til det første hus tilhørte Damolis, der blev bygget i 1623, nøjagtigt på det samme sted, hvor de i dag stadig bor.
1623 er dedikeret til familiens historie, til det første hus tilhørte Damolis, der blev bygget i 1623, nøjagtigt på det samme sted, hvor de i dag stadig bor.
Vinfremstilling
De let overmodne druer høstes manuelt i oktober. Efter 120-150 dage med “appassimento” (tørring af druerne) koncentreres druerne mere. Vi presser druerne, og vi lægger presene i ståltanke, hvor juice gæres med drueskind i cirka 20-25 dage. Under gæring blandes vinen og drueskindene dagligt for hånd med pumpning over i skødet og delastation for at få det maksimale ud af produktet
De let overmodne druer høstes manuelt i oktober. Efter 120-150 dage med “appassimento” (tørring af druerne) koncentreres druerne mere. Vi presser druerne, og vi lægger presene i ståltanke, hvor juice gæres med drueskind i cirka 20-25 dage. Under gæring blandes vinen og drueskindene dagligt for hånd med pumpning over i skødet og delastation for at få det maksimale ud af produktet
Lagring
Mindst et år på små gamle franske tønder
Mindst et år på små gamle franske tønder
Læs mere om huset Damoli her