Damoli

I mere end ti generationer har familie Damoli, boet i Negrar, mere præcist i lokaliteten Jago, i den gamle Corte dei Merli. Vores forfædre har altid arbejdet i området, og i mindst fem generationer har det vigtigste formål været dyrkning af vin, sådan er det husket bedstefar Francesco. I begyndelsen arbejdede de som lejebønder og derefter som ejere, forskellen er lille, men vigtig. Lidenskabet er fundamentet for vores hverdag og verden.

Oldefar Gaetano har arvet sin viden om dette arbejde fra sine forfædre, og efterfølgende overleverede han det til sin søn Francesco, der brugte det i praksis på den bedste måde. Bedstefaren Francesco, kendt som “Checo dei Merli”, blev den 1. august 1910 og var vores kilde til inspiration.
Han var en utrættelig arbejder (han dyrkede sin egen have indtil 90 år, og ingen kunne sige et ord eller hjælpe ham!) Og han var en fremragende producent af fremragende klassiske vine Valpolicella. Da han var ung, ønskede han at opfinde et værk: i 30’erne etablerede han sammen med sin far Gaetano den første forretning med Damoli-vin, kaldet “Rama”. Det var en detailhandel med flasker af deres egne produktionsvine. Selvom det var en ret god succes, besluttede de sig efter et par år at lukke virksomheden, fordi de ikke kunne dedikere sig til dyrkning, produktion og salg på samme tid.

Bedstefaren Francesco, fortsatte med at arbejde i markerne efter oldefarens død Gaetano (i 1958, i en alder af 92 år). Hans lidenskab blev ligeledes overleveret til sin søn Bruno. De følgende år var år med stor succes og ændringer. Vinvirksomheden blev videreført og blev forbedret mere og mere, Bruno begyndte at arbejde i virksomheden, og han dedikerede sig i årevis til produktion af fremragende vine.
70’erne er gode år: virksomheden voksede mere og mere og kom ind på markedet både indefor detailhandel og engroshandel. Vi havde stor tilfredshed på grund af ​​de manger priser og anerkendelse vi fik, dog er den pris der er vigtigst for vores lille virksomhed: 1. Premio Palio del Recioto kategori Amarone e award for “trofaste til land”.

Med næstegeneration kommer den væsentligste ændring i mange år; familiebedriften opretholdes, men der fokuseres på andre områder og midlertidigt læggers vinmarkedet. På trods af det stoppede vi ikke med at producere vin til venner og for den simple fornøjelse at fremstille den.
Efter 80’erne kom 90’erne….. Daniele, min bror, firmaets ønolog, begyndte at udtrykke ønsket om at vende tilbage til bedstefars forretning. Efter endt uddannelse begyndte han at arbejde i vinmarken og hos to vigtige vinproducenter i Valpolicella.
Erfaring og lidenskab vokser, og ønsket om at genstarte vores forretning er større og større. Vores far, Bruno, så dette ønske om at vende tilbage til traditionen og støttede uden tøven ideen om Daniele. Vi omstrukturerede den lille vingård hos bedstefar, som forlod dette liv få år før (i en alder af 94!), Vi eksperimenterede meget for at kende potentialet i vores vinmarker.

Og her er vi; vores produktion genstartet, og efter at have studeret og foretaget en genylering af firmabilledet, er vi klar til at føre de stolte traditioner ind i dette millinium.

Viser alle 5 resultater

Er du over 18? Dette websted kræver, at du er 18 år eller ældre grundet salg af alkoholdige drikkevarer. Bekræft din alder for at se indholdet, eller klik på Nej for at forlade siden.